Da Grasso Chociwel Pizza

Jak prowadzą statystyki, Polacy zatrzymują się jeszcze dużo efektywnym narodem, a ilość powstających co roku nad Wisłą małych firm napawa optymizmem. Samym spośród najbardziej ciekawych projektów jest ograniczona lub średnia gastronomia, tu z kolei wielką sławą zajmują się pizzerie.

Da Grasso Tychowo Pizza

Gdy początkujący właściciel lokalu gastronomicznego przejdzie przez całe wymagane formalności czy kontrole, wypełni tysiąc projektów i oświadczeń, a także otrzyma stosowne zgody, przychodzi kolej na urządzenie lokalu.

DaGrasso
DaGrasso

Piec do pizzy – serce każdej pizzerii

Istnieją różne rodzaje pieców do pizzy, należy więc porównać ze sobą ich parametry w momentach, aby wybrać ten znakomity. Zwykle w pizzeriach używane są piece do pizzy elektryczne, a czasem – chociaż to rewelacyjny pomysł raczej do pizzerii dużych, dysponujących stosownym kapitałem – piece opalane drewnem.

Piec elektryczny do pizzy to wydatek, który najczęściej jest szybszy finansowym możliwościom początkującego przedsiębiorcy. Piece mogą korzystać nowe wymiary, a też zróżnicowaną ilość komór, idących na pieczenie kilku pizz jednocześnie. Istnieją tez piece przelotowe, które idą na krótkie wypiekanie wielu pizz, ale również zapiekanek, czy podobnych dań w charakteru fast food.

Zobacz również pierwsza pożyczka

Bardzo dobry piec do pizzy tego modelu – model 3550TB10, spotyka się w ofercie niemieckiej firmy BARTSCHER. Co i się tyczy pieców mniejszych rozmiarów, interesujące zaprezentują się tu oferty dwóch polskich producentów: firmy Stalgast, której przykłady z linii X-line, E-line i F-line, stoją w znaczącej skali rozmiarów, jak również firmy Hendi, oferującej doskonałą jakość w połączeniu z ciekawym wzornictwem.

Piece do pizzy w prywatnej ofercie posiada firma

Co oprócz pieca do pizzy?

Jak już lokal zostanie zaopatrzony w bliski najważniejszy czynnik, do spełnienia pozostaje jeszcze wiele przedmiotów, bez jakich nie może obyć się żadna pizzeria czy jakikolwiek inny lokal gastronomiczny. Niezbędne będą lodówki na przechowywanie składników, a też odporne na ścieranie i przyjemne do dezynfekcji blaty do przyrządzania wypieku. Do wykonania niektórych składników niezbędna będzie wyjątkowo odpowiednia kuchenka.

Zobacz wiadomości Kołobrzeg

Przydatna może się okazać dodatkowo specjalna podstawa do pieca (którą znaleźć można w ofercie Stalgast). Przepisy BHP wymagają, żeby lokal był urządzony osobne zlewy do zmywania dla naczyń do konsumpcji oraz garnków, a także w wyparzarkę do naczyń. Listę taką silna by organizować w nieskończoność, a także tak nie odnalazłyśmy się na niej jeszcze wszystkie rzeczy absolutnie niezbędne. W gastronomii doświadczenie przychodzi a dużo szybko, toteż właściciel pizzerii sam przekona się, czego dalej potrzebuje jego firma. Zamów pracowników z Ukrainy przez agencja pracy tymczasowej pracownicy z Ukrainy

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *